sâmbătă, 14 februarie 2009

Mama-girafa e dusa cu capu'



Pornind de la un link animat despre nasterea la oameni (deh, examen in curand, merge un desen animat) ajung la un filmulet despre cum se naste un baby-giraffe. Exista o gagica care asta face de vreo cativa ani buni, ajuta girafele sa se imperecheze, le creeaza un mediu prielnic pentru iubire si alte alea si supravegheaza ca lucrurile sa iasa bine in toata treaba asta cu nasterea puilor. Ce m-a uimit pe mine, asta pentru ca n-am mai vazut cum se naste un bebe-girafa, este faptul ca mama girafa e un pic cam saraca cu duhul. In primul rand ca are nevoie de o alta girafa in preajma, probabil s-o sustina emotional, ca de mana/copita sigur nu poate s-o tina. Ce si-or zice ele pe limba lor acolo doar ele stiu. Bebe-girafa iese cu picioarele inainte(doua dintre ele) si cu capul atarnat, ca apoi sa pice in cap de la o inaltime considerabila, asta pentru ca mama-girafa sta in picioare in momentul expulziei. Dupa ce cade la propriu in cap fara nicio amortizare, bebe-girafa e supravegheat de mama lui sa se ridice in picioare in cel mai scurt timp....adica...nu e de ajuns ca nu are un contact cu solul tocmai placut, mai trebuie sa stea si in patru picioare imediat dupa. Ca sa vada mama ca totul e perfect cu puiul ei.
Zice tipa in film ca puiul e obligat de turma sa se ridice ca sa poate fugi de pradatori. Daca urmariti filmul si vedeti cat de stabil..NOT e puiul dupa nastere, ma gandesc cum naiba poate fugi ala de un pradator? De ce mama n-are instinctul sa il lase mai domol cu ridicatul,in captivitate, unde nu e urma de leu agresiv? Deh... mama-girafa invata sa manance din palma omului dar e cu ochii in paispe dupa pericol...animale simpatice ce sunteti!

Am descoperit si locul perfect pentru vacanta! S-a deschis hotelul care are ca animale de curte...girafe! Multe si simpatice, asteapta sa iesi la geam sa le dai de mancare. Asta daca ai norocul sa stai la etaj, si nu la parter, unde probabil n-ai parte de o vedere prea placuta (mai multe picioare). Mi-ar placea sa ajung acolo!

E bine de stiut ca nu sunt singura nebuna!

Un weekend placut!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Chiar ma gandeam la ce ai scris tu mai sus, pentru ca recent am vazut un filmulet pe Animal Planet cu o girafa care era in plina actiune (if you know what i mean) si cand am vazut ca saracul pui cade de la 5m , in cap, am crezut ca era unul din acele filmulete facute sa iti franga inima, cand mama nu are instincte si nu stie ce sa faca cu puiul. asta e, mai asteptam 4 ani sa mai facem unul, ghinion. ca mai apoi sa vad ca incepe sa dea cu copita in el (nu e de ajuns ca saracul a cazut in cap, isi mai ia si bataie pe chestia asta) si micutzul, speriat, incearca sa se ridice. dar cum dexteritatea lui in ale mersului este comparabila cu cea a lui Tom pe gheata(evident, tom din Tom & Jerry), cade de nenumarate ori, pana ce mama girafa se enerveaza (doar nu are la dispozitie toata ziua ca sa invete fiu-su' sa mearga) si pleaca. asta micu' ramas singur, incearca sa o prinda din urma si uite asa se produce miracolul mersului in patru copite :) Grea mai e viata in salbaticie..